fbpx

Blog

Mencetak t-shirt salah satu benda yang akan diminta dalam mana-mana program. Ia ibarat lambang kenangan sesuatu event. Bagi korang yg dah berkira2 nak order tshirt utk aktiviti korang, disini saya nak kongsi sikit pasal material bju yang korang boleh pilih. Material bju ni penting utk aktiviti korang sebab kalau salah pilih, takut tak selesa dengan event korang. Berikut merupakan 4 jenis kain yang popular di Malaysia dalam industri t-shirt printing.

  1. Yang paling popular ialah cotton 100%. Seperti yang umum sedia maklum, kain jenis ini tidak panas, senang menyerap peluh dan selesa dipakai. Tapi ada ia ada dua kelemahan iaitu cepat mengembang dan juga mudah luntur warnanya dibawah cahaya matahari. Sifat ini membuatkan cotton 100% tak tahan lama. Disebabkan iklim di Malaysia ni agak panas, kain jenis cotton ini sesuai dipakai bila-bila masa. Sesuai untuk menghasilkan pakaian sukan.

Kami memproses button badge paling laju dalam pasaran, whatsapp 011-5977 5600 untuk tempahan dan pertanyaan

Ada orang faham online shop, ada orang faham shopping cart, ada orang faham online shopping. 

E-Commerce ialah sebarang transaksi komersial/perniagaan yang berlaku di atas talian (online). Pastel Creative ialah sebuah website kedai online yang menjual produk rekabentuk dan cetak secara online DAN memproses bayaran secara online.

Berikut ialah Panduan Cara beli online di laman Pastel Creative.

Happy shopping di Pastel Creative.

Ada sebarang pertanyaan? Boleh komen di bawah ya.

Pastel Creative telah menepati Prinsip & Kriteria pedagang online bagi mendapatkan sijil digital SSM BizTrust. Ini ialah komitmen kami bagi memberikan perkhidmatan terbaik dan melindungi pengguna.

layoutbiz

Apakah itu SSM BizTrust?

SSM BizTrust adalah piawaian yang boleh diperolehi oleh entiti perniagaan dalam talian melalui SSM, yang memperakui bahawa entiti tersebut mematuhi ciri-ciri prinsip dan kriteria yang telah ditetapkan termasuk pendaftaran perniagaan, keselamatan dalam talian dan perlindungan maklumat.


You might have experienced it, you want to order a flyer and you've already found a printing business. You've sent the file to them, but now they're calling you back: there's a problem with your file.

 

WhatsApp sedia mengumumkan rancangan mereka sebelum ini dalam memudahkan para perusahaan dan perniagaan untuk berkomunikasi dengan para pengguna melalui perkhidmatan permesejan berkenaan. Kini, WhatsApp melalui laman rasmi mereka mengumumkan yang mana mereka telah memulakan ujian dengan sejumlah syarikat.

Having too much total ink in your CMYK document is a pretty common problem. Sure, there is a total ink limit option embedded in your CMYK ICC profile but that doesn’t stop you from boosting the colours a bit more in Photoshop after a conversion to CMYK. You can quickly spot the locations that have too much ink by preflighting your PDF using Adobe Acrobat Pro or other preflight software (Enfocus Pitstop is highly recommended too).

But what do you do once you discovered this issue? I’ve seen people tackle this problem using a range of options and noticed that just yanking the curves seems to be a popular choice. But the issue I have with this solution is that changing the curves or levels to lower the ink percentages always results in brightening the overall image, which makes sense because you’re just making the shadows visibly lighter. I want to use a solution that will change the total ink percentage without anyone noticing. Here’s a workflow you can use for this.

nak kawen? tunang? majlis hari jadi? akikah? atau sebarang majlis..dah ada goodies tapi belum ada tq tag? ajommm cari kita. kita jual mur mur jer ni

YEAR END SALE 2016 - Business Card

Yuhuuuuu

@pastelcreativestudio buat YEAR END SALE (YES) untuk anda!!!
.
Business card terlajak murah you allsss. Rugi tak grab promo ni
.
Jangan risau kami pos ke seluruh Msia.

Jom wassap 012-7357564 untuk order


Print Business Cards with PASTELCREATIVE to:

  • Present your staff’s contact details on a card
  • Present your company’s contact details on a card
  • Customize them in any way you want


#businesskadmurah #businesscard #businesskad #bisnesskadmurah #namecard #namecardmurah #kadnama #printmurah #printingonline #designer #sayajual #uthm #uitm #utm #pastelcreativestudio #businesscards #businesscardspecial #twentyfivepercentoff #freefilereview # freeshipping #limitedtimeoffer #logodesign #graphicdesign #customgraphicdesign #printing #fullcolorprinting #blackindextip #designandprintmedia

YES (Year End Sale) dah bermula!!

Flyers atau dipanggil risalah merupakan salah satu medium pengiklanan atau hebahan yang sangat baik dan berkesan. Saiznya yang kecil amat mudah disimpan untuk dijadikan rujukan di kemudian hari. Perkara utama yang perlu ditekankan dalam medium ini ialah design dengan imej dan warna yang menarik serta tempat yang strategik dan saiz flyers yang sesuai. Untuk menjadikan pengiklanan dah hebahan anda lebih efektif, flyers perlulah diletakkan di banyak kawasan supaya ianya lebih tersebar dan lebih viral.

Flyers murah sangat-sangat sampai hantuk kepala. Jom whatssap kami!! . .

012-7357564